Polnjenje klima naprave

V primeru, da smo se zaradi velikega segrevanja našega stanovanja in prostorov v njej odločili za nakup klime, bomo imeli od tega veliko koristi. Klimatske naprave nam zelo zelo pomagajo predvsem v vročih dneh, nam ne bo nikoli žal, da smo nekaj sredstev investirali tudi v to storitev. Vendar moramo klimatske naprave tudi redno vzdrževati. Potrebni so redni pregledi naprave, menjava filtrov ter polnjenje klima naprave. Polnjenje klima naprave pomeni, da se v klimatsko napravo ponovno napolni plin, s pomočjo katerega klimatska naprava deluje ter hladi zrak. Polnjenje klima naprave je mogoča že na veliko mestih oziroma nam to storitev ponuja že veliko različnih  proizvajalcev. Polnjenje klima naprave oziroma celoten servis vključuje:

  • pregled hladilnega sistema,
  • čiščenje klima naprave,
  • menjava plina,
  • menjava olja v hladilnem sistemu.

S pomočjo rednega servisa ter polnjenja klima naprave bomo klimatski napravi omogočili normalno delovanje ter tudi daljši življenjsko dobo. Klimatske naprave imajo dolgo življenjsko dobo samo v primeru, ko jih redno servisiramo in vzdržujemo.

Polnjenje klima naprave

Ali ste vedeli?

Ob povečanju temperature na delovnem mestu padec koncentracija in posledično učinkovitost zaposlenih.
 
Raziskava je pokazala, da je mejna temperatura, kjer je zaznati drastičen padec učinkovitosti zaposlenih, in sicer kar za 15%, pri porastu temperature iz 24° C na 26° C.
 
Na podlagi te raziskave so sprejeli Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah, ki za notranje prostore v poletnem času uzakonja temperaturo med 22° C in 24° C.
 

Kategorije